Introductie in permacultuur

Met de ééndaagse introductie in permacultuur leer je een positieve benadering van mens en natuur kennen waarmee je relatief eenvoudig in eigen voeding kan voorzien op een duurzame manier. Een permacultuur-tuin is trouwens ook een lust voor het oog, en met behulp van de permacultuur-visie kan je net zo goed je eigen leven vormgeven, want zelf zijn we namelijk ook een stukje natuur.

Voor iedereen toegankelijk

We maken de introductie voor iedereen toegankelijk: aan het eind van de dag beslis jij zelf welke waarde de inhoud voor jou had en stop je het door jou gekozen bedrag in een gemeenschappelijke pot. Dankzij jouw gift kunnen we ook weer voor andere deelnemers nieuwe introducties geven.

Aan de organisator vragen we om onze verplaatsingskosten te vergoeden. In principe verplaatsen we ons met openbaar vervoer, dus deze kost blijft heel beperkt.

Deelnemers

We werken met groepjes van minimum 8 en maximum 15 personen. Schrijf je tijdig in!

Voor wie?

Transitie-groepen, Velt-afdelingen, milieu-verenigingen of iedereen die minstens 8 deelnemers bij elkaar kan brengen. Je kan een ééndaagse introductie aanvragen via info@villavanzelf.org. We leggen dan samen een plek en datum vast.

Overal in Vlaanderen

Villa VanZelf kan de ééndaagse introductie met vrije waardebepaling overal in Vlaanderen aanbieden.

In de Kalender zie je waar de ééndaagse introductie de komende tijd wordt gegeven.

De eerstvolgende gelegenheid om deel te nemen is op zondag 29 oktober 2017 bij Transitie Tervuren, Hertenbergstraat 1, Tervuren, van 9.30u tot 16u. Behalve theoretische kennis krijg je meteen ook praktijk mee in samentuin De Hazelaar. Inschrijven kan via info@villavanzelf.org of info@transitietervuren.be.

Onze deskundigheid …

Marc Van Hummelen volgde in 2011 de Permaculture Design Course (PDC) bij de bekende Aranya. In 2014 vervolmaakte hij zijn permacultuur- en lesgever-skills in de Permaculture Educators Course van Andy Goldring en in 2016 in de lesgeversopleiding van permacultuurcentrum Yggdrasil in Vissenaken. Ondertussen verwierf hij vele inzichten in natuur tijdens zijn carrière als boswachter. Hij geeft les in de lesgeversopleiding en de jaaropleiding van Yggdrasil, en begeleidt mee de PDC van het Voedselbos in Nokere.

Sandra Roobaert verdiept zich in de menselijke component van permacultuur, ook bekend als ‘People and Permaculture’. Uit persoonlijke interesse, en met de bedoeling om samen met Marc een vollediger plaatje te kunnen bieden van wat permacultuur allemaal kan inhouden.