Zesdaagse voedselboscursus

 

Avansa Oost-Brabant kan je gerust een voortrekker noemen wat voedselbossen betreft. Met het project Voedselbosnetwerk organiseren ze sinds 2021 activiteiten in de verschillende voedselbos-initiatieven in Oost-Brabant, vanuit de overtuiging dat mensen verbinden inspireert en versterkt. Villa VanZelf sluit zich helemaal aan bij die benadering en werkte een unieke cursusformule uit voor Avansa.

Foto: The IncrEdible Garden

 

 

Over voedselbossen circuleert veel waardevolle kennis en ervaringsdeskundigheid. Dat alles bundelen en interpreteren is een fikse uitdaging. In deze cursus geven we deelnemers degelijke basisbagage mee over het concept voedselbos die met eigen ervaring groeit en rijpt. Per behandeld thema bezoeken we een andere plek en maken we uitgebreid kennis met de inspirator. Voor de middag luisteren we naar het persoonlijke verhaal en de inspiratiebronnen en ontdekken we het terrein. Na de middag behandelt Marc een cursusthema. Elke cursusdag vindt op een andere locatie plaats, maar de cursus zelf bouwt van dag tot dag op, van patroon naar detail. Cruciaal dus om de volledige reeks te volgen. Het wordt een intensieve editie, met een mooie combinatie van aanstekelijke verhalen, prachtige plekken en een stevige portie kennisoverdracht!

 

De cursus omvat 6 cursusdagen, telkens van 9u30 tot 17u30:

  • zaterdag 22 april 2023, bij WIJ-lannd – Voedselbos/ thema: permacultuur en ethiek

  • zaterdag 6 mei 2023, bij The IncrEdible Garden – Voedselbos / thema: bodem

  • zaterdag 10 juni 2023, bij Voedseltuin Laeckvaleye – Voedseltuin / thema: analyse & plantenkennis

  • zaterdag 16 september 2023, bij Zwaluweveld – Voedselbos / thema: patronen in een voedselbos

  • zaterdag 7 oktober 2023, bij Drakentuin – Voedselbos(tuin) / thema: designtechnieken

  • zaterdag 28 oktober 2023, bij De Steyger – Voedselbos / thema: eigen design oefenen en presenteren

 

Deze cursus is VOLZET en gestart. Hou onze kalender in het oog voor volgende voedselboscursussen. Via onze contactpagina kan je aanmelden voor de maandelijkse e-brief. Ook op de website van Avansa vind je regelmatig nieuwe voedselboscursussen. 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.