Wie zijn wij?

Wil je graag duurzamer leven?

Ben je op zoek naar inspiratie voor bewuste eenvoud en zelfvoorziening?

Wil je graag meer natuur ervaren, in en rond jezelf? Dan ben je goed terechtgekomen.

Villa VanZelf vzw is namelijk actief op al deze terreinen. Ervaringen delen, kennis overbrengen en inspireren is onze missie. We organiseren workshops, cursussen, lezingen en werken ook mee aan het aanbod van andere verenigingen. Neem zeker een kijkje in de Kalender.

Initiatiefnemers van Villa VanZelf zijn Marc Van Hummelen en Sandra Roobaert. De vereniging ontstond uit ons verlangen om meer in overeenstemming met onze waarden te leven en werken en daarin aanstekelijk te zijn voor anderen.

Hoewel we veel gedeelde interesses hebben, op de eerste plaats duurzaam leven, hebben we elk ook onze eigen focus en bagage.  Bij Marc is dit kennis van bomen en planten, natuurbeleving en begeleide wandelingen, composttoilet, duurzaam scheren met open vouwmes, permacultuur en herborisme.

Bij Sandra ligt de nadruk sterker op eenvoudiger leven en consuminderen, streven naar zero waste, creativiteit, muziek, redactioneel en literair schrijven.  Wat dat laatste betreft kan je op de blog Schrijvenoverleven terecht.

Op de Blog van Villa VanZelf krijg je geregeld een dosis nieuwe inspiratie.

Heb je een vraag? Kunnen we iets voor je doen? Mail ons op welkom@villavanzelf.org.