Duurzaam scheren met Monsieur Léon

Genoeg van de stapels wegwerpmesjes of het luidruchtige scheerapparaat, en van een branderige of ontstoken huid? Leg je dan toe op de kunst van het klassieke scheren, met materiaal dat generaties meegaat.

In de workshop van Monsieur Léon:

  • kom je alles te weten over het open vouwmes en hoe je het vlijmscherp kan houden

  • en leer je door het zelf te doen stap voor stap de routine aan van het scheren zodat je thuis met alle kennis van zaken met je nieuwe vaardigheid aan de slag kan.

In deze workshop dus een portie theorie, maar vooral praktijk: je zet je eigen eerste stappen in het ambacht van het scheren! Je mag daarbij je eigen materiaal meebrengen als je dat hebt, maar er is in ieder geval een basisset beschikbaar voor elke deelnemer: een scheermes, kommetje en kwast, hangriem, scheercrème en spiegeltje. De scheermessen die in de workshop gebruikt worden zijn nieuw of tweedehands. De messen zijn goed gescherpt en worden na elk gebruik grondig gereinigd en ontsmet. Waar je zelf voor zorgt, is een badhanddoek. Kostprijs van de workshop is 60€, tenzij in de kalender anders aangegeven.

Data en inschrijflinks vind je in onze kalender

Monsieur Léon bij jou thuis

Een workshop duurzaam scheren bij je thuis organiseren? Dat kan ook! Als je 5 tot 8 vrienden/buren/familieleden/collega’s bij elkaar kan brengen  en je woonkamer of keuken beschikbaar stelt, komt Monsieur Léon bij je thuis en neem je zelf deel aan de workshop aan halve prijs. Waar jij voor zorgt is een ruim verlichte ruimte, warm water en een kleine badhanddoek voor elke deelnemer. Mail naar welkom@villavanzelf.org om concreet af te spreken.