Stappen met Villa VanZelf

Stappen met Villa VanZelf staat voor: op adem komen en tegelijk verhalen meekrijgen over het planten-, boom- en bosleven.

We begeleiden voedselboswandelingen in samenwerking met Avansa, je kan Marc boeken voor een rondleiding in het Arboretum van Wespelaar en het Geografisch Arboretum van Tervuren, of je kan zelf een voorstel lanceren voor een wandeling.

 

Voedselboswandelingen

In samenwerking met Avansa Oost-Brabant bezoeken we tweemaal het Geografisch Arboretum van Tervuren op zoek naar voedselbosplanten. Het Arboretum is een waardevolle inspiratieplek voor voedselbossers in spé die meer willen leren over dynamieken van een bos, over eetbare bomen en struiken, hoe natuurlijke ecosystemen functioneren en hoe we ons als mens daarin kunnen bewegen. Voedselboswachter Marc kent het arboretum als geen ander en inspireert je met zijn verteltalent en zijn uitgebreide kennis en bos-ervaring. Sterk aanbevolen voor iedereen die interesse heeft in voedselbos, permacultuur, natural farming, syntropic farming, of in bomen en bos tout court. Inschrijven doe je bij Avansa Oost-Brabant met volgende links:

 

Arboretum Wespelaar met gids

Arboreta, bomenverzamelingen, zijn superinteressante plekken om meer over bomen en struiken te leren, om de wonderen van bloesems te ervaren, om allerlei eetbaars te ontdekken naast de prachtige kleuren en geuren van blad en bloem. Marc geeft al jaren rondleidingen in het Geografisch Arboretum van Tervuren, maar er zijn nog veel meer mooie arboreta te vinden in België. Sinds 2023 is Marc ook gids in het Arboretum van Wespelaar, een arboretum met internationale allure en bijzondere collecties van magnolia, esdoorn, rhododendron en stewartia, maar daarnaast ook vele andere mooie en zeldzame loofbomen en coniferen. Favoriete thema’s van Marc zijn voedselbosplanten uiteraard, maar ook coniferen, een zwaar ondergewaardeerde categorie van bomen die meer aandacht verdienen, en de ongelooflijke bloemenpracht in bijna elk seizoen die niemand onbewogen laat. Als je Marc als begeleider wil, stuur dan een mail naar welkom@villavanzelf.org om verder af te spreken. Prijzen en voorwaarden vind je op de site van Arboretum Wespelaar.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.