Composttoilet in de kijker bij Velt*

Het recentste nummer van Seizoenen

Wie denkt in termen van ecologisch leven en kringlooptuinieren, minder afval produceren of leven met kleine impact, komt op een gegeven moment uit bij het verwerken van de eigen ontlasting: het ultieme sluiten van de nutriëntenkringloop. We willen allemaal verantwoordelijk omgaan met de aarde en de natuur, en het in eigen handen nemen van onze ontlasting (neem dat liefst niet te letterlijk) hoort daar zeker bij. We zijn heel blij dat ook Velt die verantwoordelijkheid nu opneemt en met een artikel onze workshop in de kijker zet. Dat artikel vind je hieronder. Als het vanop deze pagina niet goed leesbaar is kan je met deze link een pdf-versie downloaden.

We zijn ook heel blij met de vele reacties die we kregen, en natuurlijk de vele pertinente vragen. Sommige van die vragen kregen al een antwoord in een vorige post en in de reacties die eronder staan. Binnenkort volgt nog een post over de heikele kwestie van medicijnengebruik. Tot gauw!

*Velt is de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, voor wie dat nog niet kende, met ruim 20000 leden in Vlaanderen en Nederland. Hun seizoensblad heet … Seizoenen

Foto’s in het artikel zijn van de workshops in de Warme Meente in Moorsel en in ‘t Hof Bysonder in Mechelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.