De muziek van de taxus – een boomritueel

Zondag 25 februari 2024, 10u tot 12u30

Arboretum Tervuren

Eikestraat 102, 3080 Tervuren

Deelname: 35 €

Volzet! Wil je er een volgende keer bij zijn? Stuur een mail naar welkom@villavanzelf.org, dan zetten we je op de wachtlijst.

Via een ritueel waarbij je de energie van de taxus kan ervaren en leert om dit zelf uit te voeren laten we je kennismaken en in verbinding gaan met deze bijzondere boom. We maken ook gebruik van de ‘muziek’ van de taxus.

Waarom de taxus? Omdat hij in onze cultuur van oudsher de status van heilige boom had en net zo sterk werd vereerd als de inheemse eik.

Kunnen bomen muziek maken? De elektromagnetische signalen van bomen kunnen via een apparaatje worden waargenomen en vertaald in muzikale harmonieën. We onderzoeken samen of ons ritueel invloed heeft op de muziek van de taxussen.  Voor het ritueel mag je een gepaste offergave meebrengen die ter plaatse mag blijven, biologisch afbreekbaar is en veilig voor de dieren en planten (bv noten, cake, een appel, dennenkegels, bloemen, een briefje met een wens of boodschap). Afsluiten doen we met een kom hartversterkende soep in de loods van de boswachterij.

Blijf op de hoogte van volgende data en stuur een mail naar welkom@villavanzelf.org

Marc van Villa VanZelf begeleidt, samen met Aelyn Van Diest.

Wie is Aelyn?

Ze noemt zichzelf bosantropologe: waar een antropoloog de mens in al zijn aspecten bestudeert, focust een bosantropoloog specifiek op bomen, mensen en hun interacties.

Aelyn heeft een bijzondere band met bomen, en met taxus in het bijzonder. Met haar project Eya Forest Anthropology tracht ze de vergeten kennis rond deze vroeger heilige boom te herstellen.

aelyn van diest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.